cacib1

Četiri predstave i čak dvije premijere u Noći kazališta

KARLOVAC – Sedmu godinu za redom u subotu će u 7 zemalja u Europi biti održana Europska noć kazališta. Uz Hrvatsku se ove godine Noć kazališta održava u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji. Karlovačko kazalište Zorin dom za tu priliku je pripremio nekoliko izvedbi već prikazanih predstava, kao i jednu premijeru.

Uoči Noći kazališta karlovački su glumci dobili još jednu potvrdu za svoj rad. Jedan od glumaca u predstavi “Zlatne rukavice” Giulio Settimo je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta. To je druga nominacija za glumce karlovačkog kazališta. Prošle godine je, naime, za ulogu u predstavi “Još si zelen” nominiran Peđa Gvozdić. Dodjela nagrada trebala bi biti održana 24. studenog, a u Zorin domu ne skrivaju zadovoljstvo još jednim uspjehom glumaca i hvaljenom predstavom.

Odlična je to uvertira za još jednu Noć kazališta u Zorin domu, koja ove godine donosi četiri predstave, i to za sve generacije. Sve će započeti još ujutro premijerom lutkarske predstave “Zvonar crkve Notre Dame”, koju izvodi trojac iz Karlovačkih pelivana, Kristina Fančović, Dominik Karakašić i Adam Skendžić.

Poslijepodne u Zorin domu za najmlađe će biti odigrana predstava Tri praščića i zločesti vuk Baletnog studija, dok je večer rezervirana za stariju publiku. Od 20 sati na rasporedu je predstava “Čekaonica d.o.o.”, koju je karlovačka publika već mogla vidjeti, dok će od 22,30 biti održana još jedna premijera. Karlovački pelivani predstavit će “Carlstadt kunst cabaret”, predstavu o povijesti Karlovca.

Ulaznice za predstave za djecu možete nabaviti po cijeni od 10 kuna, dok za večernje predstave trebate izdvojiti po 30 kuna. No, ako želite u Noći kazališta vidjeti čak dvije predstave, obje možete pogledati za samo 40 kuna.