cacib2

Tribina uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine

KARLOVAC – Uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava 25. studenog u prostorijama bošnjačke nacionalne zajednice u Grabriku održana je tribina o povijesti i budućnosti ove države. Gost predavač na tribini bio je umirovljeni general Armije BiH Fadil Hasanagić.

General Hasanagić vezan je uz Karlovac jer je u njemu proveo desetak godina života, stoga je sa zadovoljstvom prihvatio poziv na tribinu na kojoj je Bošnjacima koji žive u Hrvatskoj približio povijest njihove djedovine.

Unsko – sanski kanton u ratu je podnio veliku žrtvu i zajedno s hrvatskom vojskom uspio osloboditi taj dio okupiranog područja. No, dobri odnosi Unsko – sanskog kantona i Karlovačke županije nastavljeni su i nakon ratnih zbivanja.

Život u Karlovačkoj županiji za Bošnjake je ugodan, nažalost u Bosni i Hercegovini još uvijek se ne živi prema onim očekivanjima koje smo imali za vrijeme ratnih zbivanja, no stvari se vraćaju u normalu, kaže Hasanagić.

U svakom slučaju Hasanagić poručuje: povijest ne smijemo zaboraviti, no moramo živjeti u sadašnjosti i gledati u budućnost.