cacib1

Akcija umirovljenici zajedno i Superbake opet pomažu najpotrebitijima

KARLOVAC – Prosinac je mjesec darivanja, mjesec kada se tradicionalno organiziraju humanitarne akcije i prikupljaju donacije za one kojima je pomoć najpotrebnija. Primopredaja jedne takve donacije danas je održana u Karlovcu, točnije u prostorijama Akcije umirovljenici zajedno na Mažuranićevoj obali.

Članovi Akcije umirovljenici zajedno i njihova sekcija “Superbake” uručili su donaciju dvama karlovačkim obiteljima čija je imovina stradala u ovogodišnjim poplavama. Riječ je obitelji Horvat s Gornjeg Mekušja, samohranom ocu dvojice dječaka starih 4 i 9 godina, te obitelji Nejak iz Pokupske Blatnice, samohranoj majci šestogodišnje djevojčice. Zahvaljujući ovoj donaciji dobili su ono što im je najpotrebnije – obitelj Horvat imat će nove pločice, a obitelj Nejak novu kuhinju, prikupljena je i pomoć u odjeći i obući, a za djecu i prigodni paketi.

Današnja donacija samo je jedna u nizu akcija usmjerenih najpotrebitijima. Do sada su umirovljenici donirali Žensku grupu Korak, Sklonište za beskućnike, Udrugu Betlehem koja skrbi o napuštenim trudnicama i majkama, Socijalnu samoposlugu, Udrugu Zvončići koja se bavi djecom s posebnim potrebama, karlovačke vrtiće i Klub umirovljenika.