Počela dvodnevna Konferencija pružatelja usluga osobama s invaliditetom

KARLOVAC – Sedma po redu konferencija pružatelja usluga osobama s invaliditetom za temu ima ljudska prava, odnosno uključenost osoba s invaliditetom i njihovih predstavničkih organizacija. U dva dana trajanja Konferencije na rasporedu je nekoliko predavanja i okruglih stolova o problemima provođenja zakonskih propisa, a raspravljat će se i o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Iako je konferencija prije svega edukativna jer će se raspravljati o novim zakonskim odredbama od kojih neke stupaju na snagu već 1. siječnja sudionici se nadaju i boljem razumijevanju potreba osoba s invaliditetom po njenom završetku. Udruge moraju biti partneri lokalnoj zajednici, a Karlovačka županija to je prepoznala, stoga su pomaci u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom vidljivi, iako se stvari ponekad kreću sporim tempom.

Karlovačka županija ove je godine dobila i dizalo za osobe s invaliditetom, što je jedan od rezultata i nekih prijašnjih Konferencija na kojima se između ostalog pričalo i o problemima pristupačnosti.

U Savezu djeluje 16 udruga, dok je u županiji 21 udruga osoba s invaliditetom, a važno je za istaknuti da se radi o udrugama koje se prije svega bave ljudskim pravima tih osoba, ističu organizatori Konferencije.