”Kineska” sjednica karlovačkog Gradskog vijeća započela protestom oporbe

KARLOVAC – Točka 30 dnevnog reda, Odluka o izmjenama i dopunama Odlukr o gradskim porezima izazvala je pravu buru na današnjoj sjednici. Naime SDP-ov Nikola Badovinac zatražio je da se ta točka premjesti među prvih 10 jer je od iznimne važnosti za javnost, a ako ostane na tom mjestu nitko neće čuti niti raspravu o njoj. Zatražio je i da se posljednja 54. točka odnosno Izvješće HRK-a također prebaci među prvih 10 točaka.

Njegov prijedlog podržao je i nezavisni Davor Petračić kao i Josip Benčić u ime kluba koji je zatražio i desetominutnu pauzu, dok je Petračić kazao da je ovo ”kineska” sjednica s previše točaka te priupitao još uvijek aktualnog predsjednika Mihovila Stanišića hoće li sjednica trajati dva dana.

Ivica Horvat u ime kluba HDZ-HSLS izjasnio se da ne prihvaćaju prijedlog oporbe, dok je tajnica vijeća Marija Jelkovac pojasnila kako se dnevni red slaže prema jasnim pravilima – prvo ide proračun, pa planovi, programi i na kraju odluke.

Oporba je dodatno inzistirala na pauzi koju je i dobila, ali klupe na lijevoj strani vijeća ostale su prazne nakon pauze jer se oporbeni vijećnici nisu htjeli vratiti budući da im prijedlog nije prihvaćen.

No vladajuća koalicija ipak se smekšala, pa je Horvat ipak pristao da Odluka o porezima dođe na 7.. mjesto, a izvješće HRK-a da se prebaci za iduću sjednicu.

Oporba je na to pristala i vratila se na sjednicu čiji je dnevni red ipak jednoglasno prihvaćen.

– Do ovoga nije trebalo ni doći da je bilo samo malo dobre volje, ne znam zašto moramo sve na silu, prokomentirao je Benčić.