Mandić preuzeo vodstvo Gradskog vijeća – Stanišić od danas u klupama

KARLOVAC – Damir Mandić novi je predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca. Potvrdili su to vijećnici jednoglasnom odlukom. Na tom mjestu zamijenio je Mihovila Stanišića čija je ostavka također jednoglasno prihvaćena.

Podsjetimo, Stanišić je na to mjesto podnio ostavku jer je istupio iz HSP AS-a, a samim time više nije niti dio vladajuće koalicije. Svoj rad nastavlja u vijeću kao nezavisni vijećnik iako je prije desetak dana izabran za predsjednika novoosnovane Hrvatske konzervativne stranke.

Mandić, inače predsjednik karlovačkog HDZ-a i ravnatelj Gimnazije, preuzeo je i treću funkciju, a već u prvom predsjedanju čeka ga težak posao i sjednica od 53 točke, među kojima je i donošenje gradskog proračuna za iduću godinu s projekcijama za 2016. i 2017. godinu čije izlaganje je upravo u tijeku.

I vladajući i oporbeni vijećnici čestitali su novoizabranom predsjedniku uz opasku da se nadaju kako će ipak biti nešto fleksibilniji.

Stanišić se pak pridružio željama uz digresiju kako je Poslovnik koji je on uveo ipak bio bolji jer ovaj aktualni sat vođen je po novim pravilima prihvaćenim na prošloj sjednici vijeća koji vijećnicima ponovno dopušta postavljanje tri pitanja tako da je to pravo u 60 minuta uspjelo iskoristiti tek sedam vijećnika.

stanisic_klupe