Počelo blagdansko ukrašavanje – ove godine nema novih ukrasa

KARLOVAC – Djelatnici gradske tvrtke Zelenilo počeli su s ukrašavanjem karlovačkih ulica uoči božićno-novogodišnjih blagdana. Iako loši vremenski uvjeti usporavaju radove, naš grad će i ove godine zasjati u posebnom svjetlu, a božićni ugođaj osim u toplini vlastitih domova moći ćete osjetiti i na ulicama.

Početkom prosinca kreće i tradicionalno predbožićno uzbuđenje, a kako nam snijeg već godinama ne dolazi kao prirodni blagdanski ukras barem nas nakit na gradskim ulicama podsjeća na to da se nalazimo u mjesecu darivanja.

Ove godine su prirodne smreke postavljene u gradskim četvrtima i to na Turnju u Novom Centru i na Baniji. Iz Zelenila upućuju zahvalu sugrađanima koji svake godine donacijama sudjeluju u stvaranju Božićnog i ugođaja na ulicama Karlovca. Novih ukrasa ove godine zbog štednje neće biti.

Ukrasi koji se postavljaju na ulicama grada tako su stari i desetak godina, s time da su dosadašnjih godina dopunjavani oni uništeni ili potrgani. Stoga i upozorenje iz Zelenila, osobito mlađim generacijama: ne uništavajte Božićne ukrase.