c22

KARLOVAC - Ponos svake škole ili pak ustanove koja se bavi djecom upravo su djeca kojoj nastojimo omogućiti što bolje i kvalitetnije obazovanje. Kvaliteta obrazovanja očituje se i u samoj ustanovi, točnije o njenom stanju. A kad govorimo o stanju neke ustanove recimo da je Cnetar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac ovih dana zasjao u novom ruhu. Na banijanskoj zgradi iz koje je svoj dobrotvorni rad počeo Đuka Bencetić ovih dana završena je rekonstrukcija fasade. Uz promijenjen krov i uređenu fasadu zgrada koja je danas Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži zablistala je u punom sjaju.

C

(zgrada Centra prije rekonstrukcije)

– Obnovljena je fasada, i krov na zgradi. Dakle mi ove godine zaista imamo razloga biti radosni, rekao je Volodymyr Kubinskyy, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

Djelatnici, ali i djeca smatraju da je Centar sada najljepša zgrada na Baniji te ovom prilikom zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos obnovljenoj ljepoti zgrade Centra.

– Veliku brigu vodi Grad Karlovac, posebu zahvanost bi izrekao gradonačelniku Jeliću, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti jer su si zaista dali truda. Ja samo mogu reći hvala, kaže ravnatelj dodavši kako je investicija rekonstrukcije fasade te krovišta vrijedna 450 tisuća kuna.

– Radovi su završeni u pravi čas. Evo pred par dana okončana je situacija i škola je zablistala. Drago mi je da je to upravo u ovim svečanim trenucima kad slavimo Svetog Nikolu i da ćemo Božić dočekati u jednoj obnovljenoj zgradi, zaključio je Kubinskyy.

A u obnovljenu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac svakodenevno ide 115 učenika budući da Centar u svome sustavu ima vrtić, osnovnu i srednju školu.