cacib2

Na badnje jutro na tržnici 500 obroka za sve

KARLOVAC – Na badnje jutro, na tržnici u Karlovcu u suradnji s Kolektivom “Hrana, a ne oružje Karlovac” Vege Restoran – Klub Chandra održat će tradicionalni 5. po redu “Ručak za sve”, humanitarnu i edukativnu akciju na kojoj će podijeliti oko 500 obroka.

Ovim putem pozivaju da im se pridružite donacijama u novcu ili namirnicama (biljnog porijekla), volontirajući pri kuhanju ili serviranju.

Inače Kolektiv “Hrana, a ne oružje Karlovac” već je održao jednu akciju u Karlovcu pripremajući za Karlovčane tople obroke.

Riječ je o aktivističkom kolektivu koji se bavi direktnom nenasilnom akcijom – prikupljanjem i dijeljenjem hrane svima.

Hrana se prikupa s raznih mjesta (tržnica, marketa, skladišta) koja je namijenjena za bacanje zbog isteka roka i ostalih razloga zbog kojih, navodno, nije za prodaju. No, velik dio te “otpisane” hrane je uporabljiv. Od prikupljene hrane sprema se veća količina obroka te se dijeli na javnom mjestu. Cilj ove akcije je prenijeti poruku da svatko ima pravo na besplatnu hranu te da se hrana nepotrebno baca. Želi se istovremeno pokazati kako svatko može preuzeti odgovornost u svoje ruke i pomoći drugome. Također se želi potaknuti i druge da se uključe u akcije ovakvog oblika.

Više o ovom Kolektivu te najavljenom badnjem ručku doznajte na: https://www.facebook.com/hno.karlovac