cacib1

Karlovčani srdačno dočekali Kolindu, očekivanja su velika

KARLOVAC – HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Karlovac. Kako žive Karlovčani i kakvi ih problemi muče uvjerila se u razgovoru s prolaznicima na gradskoj tržnici i u posjetu Socijalnoj samoposluzi.

Građani koji su ju dočekali na gradskoj tržnici, u Kolindi Grabar Kitarović očito vide spas iz teške gospodarske i socijalne situacije u kojoj se Hrvatska nalazi već godinama. Mogle su se, naime, čuti izjave kako se “za nju svakoga dana mole Bogu” te “da im je puno srce jer ovakav život više nije ni za životinje”. Upravo siromaštvo na svakom koraku bilo je ono s čime se HDZ-ova predsjednička kandidatkinja susrela pri današnjem posjetu Karlovcu.

– Iznimno topao doček ovdje u Karlovcu baš me veseli, no ono što brine je da su svi zabrinuti zbog svoje egzistencije. Kažu da prodaja ide loše, zabrinuti su za svoju budućnost. U pitanju su poslovi i mirovine, a moj program “Za bolju Hrvatsku” ne obećaje floskule ni učene termine, nego rad na pokretanju gospodarstva i poduzetništva, obrta, da pomognemo seljačkim gospodarstvima, radnicima, da mogu poslovati, također da se riješi pitanje državnog aparata, da se ponaša kao servis građana, a ne represivni aparat – kaže Grabar Kitarović.

Obećanja koja nadilaze ovlasti predsjednika definirane Ustavom ono su što se zamjera svim predsjedničkim kandidatima, no Grabar Kitarović s time se ne slaže.

– U Hrvatskoj posljednjih godina vlada fama da predsjednik nema ovlasti, da je fikus. Zašto onda uopće trebamo funkciju predsjednika? Tko misli da je predsjednik fikus, neka ostane sjediti kraj prozora. Predsjednik ima ovlasti, Ustav od predsjednika traži da se brine o normalnom i usklađenom djelovanju svih struktura državne vlasti, o sigurnosti. Kriza vodi i u sigurnosne probleme, a predsjednik je odgovoran za stanje u državi. Kao netko tko je izabran izravno od naroda, ima obvezu biti glas naroda, moralna vertikala i zamašnjak promjena – poručuje HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

Nakon tržnice, posjet Socijalnoj samoposluzi. Kako se živi u Karlovcu, najbolje govore gužve koje ovdje vladaju i prazne police trgovine. Doček predsjedničke kandidatkinje i ovdje je bio srdačan. Posjet Karlovcu Kolinda Grabar Kitarović završila je obilaskom Muzeja Domovinskog rata na Turnju.

Inače, u HDZ-u su zadovoljni brojem do sada prikupljenih potpisa na karlovačkom području, a 28. prosinca će, kažu, slaviti, po mogućnosti pobjedu već u prvom krugu.