cacib2

Europsko božićno drvce od danas i u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac, odnosno lokalni Europe Direct centar jedini je u Hrvatskoj koji se priključio projektu Europsko božićno drvce. Radi se o projektu u kojem tisuće osnovnoškolaca iz Europe samostalno izrađuju božićne ukrase te ih razmjenjuju sa školama iz drugih zemalja, a božićni ukrasi koje su izradili učenici osnovnih škola “Braća Seljan” i “Dragojla Jarnević” naći će se na 70 jelki diljem Europe.

Učenici su marljivo pripremili i poslali svoje ručno izrađene dekoracije, dok su istovremeno prikupili one pridošle iz ostatka Europe. Ove godine projekt Europsko božićno drvce okupio je čak 275 europskih škola iz 19 zemalja odnosno 55 regija, kazala je ispred Europe Directa Karlovac Marijana Tomičić.

Karlovac je oduvijek dio Europe, stoga i ovakvi projekti dolaze kao način da pokažemo svoju kulturu i običaje drugim narodima, smatra pak zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković koja se uz pomoć zamjenika župana Ivana Banjavčića priključila učenicima u ukrašavanju Europskog drvca.

A dio božićnih pjesama i kulture drugih naroda učenicima je prikazan i kroz prigodni film koji su izradili učenici europskih zemalja.

eu_direct_bor1