“Sokolaši” uspješni na međunarodnom Memorijalu Laze Krstića i Marice Dželatović u Novom Sadu

NOVI SAD - Proteklog vikenda gimnastičari i gimnastičarke karlovačkog Sokola sudjelovali su na vrlo jakom međunarodnom turniru “Memorijal Laza Krstić i Marica Dželatović” u Novom Sadu.

U ženskoj sportskoj gimnastici nastupile su 92 gimnastičarke podijeljene u četiri dobne kategorije. U kategoriji III nastupila je Korina Belokleić te osvojila deveto mjesto u višeboju. U finalu na preskoku Korina je sjajnom izvedbom osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji IV nastupile su Petra Furač i Lara Belokleić. Prvog dana natjecanja Petra je bila odlična te je zauzela četvrto mjesto u višeboju i tako se plasirala u finale na sve četiri sprave. Lara je u višeboju zauzela deseto mjesto. U finalu na spravama Petra je zauzela četvrto mjesto na gredi, osmo na parteru, šesto na ručama i peto na preskoku.

U muškoj sportskoj gimnastici nastupilo je 86 gimnastičara podijeljenih u pet dobnih skupina. U najmlađoj kategoriji nastupili su Karlovčani Josip Cvitešić i David Fajt. Josipu i Davidu bio je to prvi nastup na međunarodnoj sceni. David je u višeboju zauzeo 17. mjesto, a Josip 18. mjesto. U kategoriji IV nastupio je najuspiješniji karlovački gimnastičar u tekućoj godini, Lovro Čorak. Lovro je zauzeo sjajno osmo mjesto u višeboju te se plasirao u finale na parteru, karikama, ručama i preči. Dan kasnije, u finalu po spravama zauzeo je četvrto mjesto na preči, peto na parteru i ručama te šesto mjesto na karikama.