Jakovljevi anđeli prešli granicu

KARLOVAC – Udruga Jak kao Jakov već četvrtu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju s anđelima. Njihovi anđeli već su svugdje prepoznatljivi. Humanitarna akcija Anđeli – lepet krila prešla je granicu, pa se tako anđeli mogu kupiti u Austriji i Švicarskoj.

Anđeli – lepet krila nastavak je svih dosadašnjih akcija u kojoj udruga nastavlja s izradom i prodajom anđela u korist djece oboljele od malignih bolesti. Cilj ovogodišnje akcije je sakupljanje sredstava za pomoć najugroženijim obiteljima u kojima su oboljela djeca, te nabava poklona za oboljele mališane. Anđeli, ali i drugi proizvodi udruge mogu se kupiti na dva štanda, u Lana centru i Supernovoj, pa čak i na Božićnom sajmu u Beču.

Kolika je raširenost akcije u četiri godine, govori i činjenica da u udrugu svakodnevno pristižu paketi s anđelima iz svih dijelova Hrvatske.

Udruga trenutno ima stotinjak članova, no, svakog dana pristižu novi bolesni mališani kojima je potreban pomoć. Uz prikupljanje novčanih sredstava udruga redovito posjećuje i Onkološki dječji odjel u Zagrebu, pa su im tako poklone nosili i za blagdan Sv. Nikole. Posebno događanje organiziraju za Božićne blagdane.

– U subotu, 20. prosinca u lana centru će biti održana dva koncerta. U 11 sati će natupiti učenici i profesori Glazbene škole, dok će od 19 sati biti koncert klapa i dječjeg zbora Zorice, ispričala je predsjednica udruge Jak kao Jakov Ivančica Rubido.

Ulaz na koncerte je besplatan, no, svatko može kupnjom anđela ili nekog drugog rada donirati sredstva. A svi oni koji žele sudjelovati u izradi anđela, radionicama se mogu priključiti ponedjeljkom, srijedom i petkom poslijepodne u njihovim prostorijama u Lana centru.