cacib2

Natječaj javne nabave za KAquarium u veljači – prilika za domaće poduzetnike

KARLOVAC – Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – u javnosti najpoznatiji kao KAquarium jedan je od prvih projekata u Hrvatskoj koji je dobio sredstva iz strukturnih fondova EU. Ovim projektom osim što bi on trebao utjecati na turističku ponudu, nešto bi mogli zaraditi i karlovački poduzetnici. Na koji način, mogli su saznati na prezentaciji koja je za njih održana u Gospodarskoj komori.

Iako će tek početkom veljače biti objavljen natječaj za javnu nabavu, poduzetnici kao i predstavnici gradskih institucija na prezentaciji su saznali koje su sve potrebe nabave roba, usluga i radova na ovom europskom projektu. Vrijednost postupka javne nabave je 26 milijuna kuna bez PDV-a. Akvarij nije uobičajena zgrada, ima jako puno strojarskih instalacija, stakla, različitih građevinskih dijelova i cilj ovog događanja je da naši poduzetnici vide priliku u ovoj investiciji i da se pripreme za javnu nabavu, rekla je pročelnica Odjela za investicije i europske fondove Marina Grčić.

Cilj je bio pokazati i prilike koje će se ukazati kasnije tijekom održavanja akvarija, ali i onog turističkog dijela projekta, dodaje Grčić, jer samo sinergijom akvarij može postati turistička atrakcija. Obzirom na kompleksnost poslova, vjerojatno će se poduzetnici morati i udruživati kako bi dobili posao na natječaju, dodala je Grčić.