Gimnazijalci saznali više o radu marinaca i upoznali se s mogućnostima studiranja u SAD-u

KARLOVAC – Karlovački gimnazijalci danas su imali priliku saznati više o američkim marincima. Knjižnica za mlade već nekoliko godina organizira predavanja u suradnji s Američkim veleposlanstvom kako bi se mladi upoznali s izvornim govornicima engleskog jezika.

Korpus mornaričkog pješaštva SAD-a je grana oružanih snaga ove države koja administrativno spada pod Ministarstvo mornarice. Marinci djeluju u cijelom svijetu te čuvaju američka veleposlanstva. Upravo oviom potonjim bave se Andrew i Ksanet koji su održali predavanje za mlade Karlovčane.

Cilj je ovakvih predavanja prije svega promovirati američki engleski i omogućiti mladima susret sa izvornim govornicima, ali i upoznati ih s mogućnostima školovanja u Americi, odnosno stipendijama koje i mladi Hrvati mogu ostvariti za tražena zanimanja, poput IT stručnjaka. Ovo nije prvi put da marinsi pričaju o svom poslu, često i u Ambasadi ugoste mlade ljude.

Ako želite saznati više o mogućnostima studiranja u Sjedinjenim američkim državama, posjetite stranicu Instituta za razvoj obrazovanja www.iro.hr.