cacib2

Bogat kazališni program u prosincu – za svakoga ponešto

KARLOVAC – Zorin dom je u godini na izmaku radio u šestoj brzini, a tako će biti i posljednja dva tjedna 2014. Kazalište je u posljednje dvije godine stabilizirano, ponovno otkriveno građanima i sve je više onih koji prepoznaju kvalitetu programa koji se održavaju, kaže ravnatelj Srećko Šestan i dodaje da će se istim tempom nastaviti i u 2015.

Kraj godine u Zorin domu ne znači godišnji odmor, već puno rada i pripreme raznih programa, od onih za njamlađu publiku, pa do onih starijih koji već imaju istančan ukus. Kraj je godine i blagdansko ozračje, a Gradsko kazalište potrudilo se napraviti atraktivan program koji je podijeljen u dva bloka – božićni i novogodišnji. Sve počinje koncertom Božićna bajka u izvedbi profesora Glazbene škole Karlovac 20. prosinca u 20 sati

Prije toga na vikend matineji za najmlađe u 11 sati Snježna kraljica, koja je na rasporedu i u nedjelju u isto vrijeme, dok će nakon nedjeljne matineje biti ukrašena i jelka ispred Zorin doma.

Nakon obiteljskog ugođaja za Božić, slijedi novogodišnji dio programa, za koji je pripremljena filmska poslastica. Iako je Karlovac još uvijek grad bez kina, to ne znači da se u Zorin domu ne mogu pogledati filmovi. 27. i 28. prosinca na vikend matineji je tako animirani film Pčelica Maja.

U subotu 27. prosinca s početkom u u 20 sati na rasporedu je koncert Mate Matišića i prijatelja. Već u nedjelju 28. prosinca na rasporedu je tradicionalni Novogodišnji koncert PHPD Zora, u suradnji s karlovačkim komornim i puhačkim orkestrom gdje će biti izveden čitav niz prigodnih melodija.

30. pak prosinca u 20 sati premijera Carlstadt Kunst Kabaretta u izvedbi Karlovačkih pelivana. Ove godine to će biti uvod u doček Nove godine, koja bi trebala biti i bolja od prethodne.

Božićni i novogodišnji program imat će i posebne cijene, najavljuje Šestan, potrebno je samo pratiti njihovu internet i facebook stranicu gdje ćete sve saznati na vrijeme.