Novi uspjesi karlovačkih mačevaoca – Lara Fabac osvojila treće mjesto

LJUBLJANA – Lara Fabac iz Mačevalačkog kluba Karlovac osvojila je treće mjesto u kategorijama do 12 i 14 godina na 33. Cvetkovom memorijalu u Ljubljani. Osim nje, uspješan je bio i Eric Koviačina osvojivši šesto mjesto u kategoriji do 12 godina.

Inače na turniru su nastupali predstavnici Italije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Austrije i Slovenije, a posebno vesele odlične borbe karlovačkih kadeta, koji su svi na turniru redom i bez ikakvih zadrški pobijeđivali borce upravo tih zemalja. Kod njih najbolji rezultat su ostvarile Josipa Humski i Anamarija Banjac, koje su obje tijesnim rezultatima zaustavljene tek u polufinalima, tako da su na kraju obje osvojile treće mjesto u kategoriji kadeta, u konkurenciji od 22 borca.

Kod dječaka, u konkurenciji 32 kadetska borca, najbolji je bio Antonio Gojak koji je na kraju osvojio odlično peto mjesto, dok je Anton Mravunac bio deseti. Kadeti i kadetkinje zajedno su na kraju turnira imali omjer od čak 33 pobijede i samo šest poraza, što je i više nego odličan rezultat.

Sljedeći turnir za karlovačke kadete je Svjetski kadetski kup u Pisi, odmah prvi vikend nakon nove godine.