Misom za Domovinu počelo obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

KARLOVAC – Danas obilježavamo 23. godišnjicu međunarodno priznanja Republike Hrvatske. Hrvatska je međunarodno priznata zemlja postala 15. siječnja 1992. godine. U Domu HV Zrinski u 19 sati počinje svečana akademija u organizaciji Grada Karlovca, Koordinacije braniteljskih udruga Karlovačke županije, Udruga braniteljskih zadruga Karlovačke županije te Karlovačka županija. Također će biti održan i sajam braniteljskih zadruga Karlovačke županije. No, svemu tome prethodila je misa za domovinu u crkvi Majke Božje Snježne na Kamenskom, kao i paljenje lampiona kod spomenika na Turnju.

Dan svetog Pavla pustinjaka ujedno je i dan pavlinskog reda, a kroz povijest postojanja ovog reda u Hrvatskoj može se iščitati i povijest hrvatskog naroda. Pavlini su odigrali veliku ulogu u povijesti, kulturi, znanosti i svim ostalim područjima rada, podsjetio je župnik župe Svetog Franje Ksaverskog Ferdinand Vražić.

Govorio je Vražić o važnosti vjere za svakodnevni život te dodao da je svaki vjernik pozvan na svetost, a brojni Hrvati to su dokazivali kroz povijest, Hrvatska ne bi postojala da nije bilo vjere. Redovnici kroz služenje Bogu govore o važnosti svetosti u životu. Upravo vođeni vjerom krenuli smo i u stvaranje države, podsjetio je Vražić u svojoj propovijedi.

Hrvatsku smo stvorili, a o nama ovisi kakva će ona biti, moramo biti zahvalni, a vjernici svjesni da ako ne znaju biti zahvalni nemaju pravo moliti, dodao je Vražić.