Župan Vučić uputio pismo glavnom uredniku Večernjaka: Preispitajte odluku o ukidanju dopisništva

KARLOVAC – Povodom gašenja regionalnog dopisništva Večernjeg lista u Karlovcu, župan Karlovačke županije Ivan Vučić pismom se obratio glavnom uredniku Večernjeg lista d.o.o. Stjepanu Blaževiću. Pismo donosimo u cjelosti:

Potaknut mnogim pozivima i reakcijama građana Karlovačke županije, a k tome i kao vjeran čitatelj i poslovni partner „Večernjeg lista” imam potrebu reagirati na gašenje dopisništva Večernjaka u Karlovcu i ukidanju regionalnih stranica u vašim novinama.

Moram naglasiti da sam i kao čitatelj i kao čelnik Karlovačke županije ostao iznenađen odlukom o ukidanju dopisništva u Karlovcu te otkazivanju Ugovora o radu za troje vaših djelatnika.

Dopisništvo Večernjeg lista u Karlovcu jedno je od najstarijih u Republici Hrvatskoj, koje je svojevremeno brojalo desetak zaposlenih novinara i sa kojim smo iznimno dobro surađivali te na razne načine do sada podupirali rad Dopisništva. „Večernji” je u Karlovačkoj županiji oduvijek bio najčitaniji dnevni list, a bit ću i malo subjektivan i reći da su mnoge generacije, pa i ja osobno, odrasli uz Večernjak uz kojeg smo emotivno vezani. Jedan od razloga je svakako regionalno izdanje u kojim su građani Karlovačke županije mogli pronaći mnoge tekstove i teme značajne za svakodnevni život, a koje ne bi imali priliku pročitati, vidjeti ili čuti bilo gdje drugdje u nekom drugom mediju.

Osobno sam mišljenja da je ovom vašom odlukom, za koju pretpostavljam da je ipak donesena na temelju ozbiljnih poslovnih analiza, javnost u Karlovačkoj županiji zakinuta za informacije sa lokalne razine i da je, u ovo vrijeme odumiranja mnogih medija, ovo još jedan u nizu postupaka eutanazije lokalnog novinarstva nauštrb dohodovnosti i profita. Proteklih sam dana imao brojne upite i reakcije građana na ovu odluku, koji iznose svoje čuđenje i nezadovoljstvo ističući da od sada više neće biti vjerni čitatelji „Večernjeg lista” jer će biti zakinuti za, svima nama važne, lokalne teme.

Moram reći da mi je doista žao što je od strane vaše Uprave donesena ovakva odluka, za koju smatram da dugoročno nije dobra, da se njenom provedbom gubi generacija vrijednih i školovanih novinara, a napose gube građani koji će biti zakinuti za informacije s lokalne razine, koje neće biti u žiži interesa svekolikog čitateljstva širom Hrvatske.

Iz svega izrečenog, pozivam Vas da još jednom preispitate ovu odluku, za dobrobit čitatelja i vrijednih novinara s prostora Karlovačke županije, stoji u pismu župana Vučića.

error: Content is protected !!