Situacija je alarmantna, pomozite mladom Karlovčaninu Ivici Boljaru!

KARLOVAC – Slučaj teško bolesnog mladog Karlovčanina Ivice Boljara još je jedan primjer zakazivanja sustava. Naime, Ivica već gotovo godinu dana čeka na operaciju koju mu je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odlučio odobriti tek prije nepunih mjesec dana. U međuvremenu, Ivičina bolest se pogoršala, pa mu je sada potrebna još kompliciranija operacija. Ukoliko mu HZZO ne pristane snositi njene troškove, Ivici nema spasa.

Da je Ivica operiran na vrijeme, do tragične situacije u kojoj se danas nalazi ne bi došlo. Ivičina borba s karcinomom zdjelice traje godinama, dvaput je operiran no bolest se vraćala, da bi početkom prošle godine doznao da se zahvat koji mu je potreban ne može obaviti u Hrvatskoj.

– Jedino mjesto u Europi gdje je to moguće je Beč, a jedini liječnik koji obavlja takve operacije je dr. Kotz koji je prije nekoliko godina uspješno operirao i malu Karlovčanku Nikol Tomičić. No za operaciju je bilo potrebno 39 tisuća eura, što HZZO nije odobrio. Ivici je tako zbog nedostatka novca za toliko potrebnu operaciju propao zakazani termin u bečkoj klinici, te je krajem godine preko udruge “Novi život” započela humanitarna akcija kojom se prikupljao novac za njegovo liječenje. 30. prosinca ipak dolazi do preokreta – HZZO pristaje snositi troškove operacije i tri tjedna bolničkog liječenja, no prekasno. Naime, tumor se od prijašnjeg pregleda proširio i sada je potrebna još složenija operacija, na koju HZZO tek treba pristati – objašnjava Ivan Mandić, predsjednik udruge “Novi život”.

Radi se o vrlo kompliciranoj operaciji tijekom koje će biti potrebno odstraniti pet kralješaka i rekonstruirati zdjelicu. Ishod operacije je neizvjestan, prognoza je da Ivica više neće moći hodati, a ono što je sigurno je da će mu nakon zahvata biti potrebno i postoperativno liječenje, kemoterapija i rehabilitacija, čije troškove HZZO neće pokriti. Stoga se humanitarna akcija “Veliko srce za Ivicu” nastavlja, no s apelom – situacija je doista alarmantna.

Osim uplatom na žiro račun humanitarne akcije IBAN: HR52 2400 0081 5102 3480 1, Ivici možete pomoći i dolaskom na humanitarni koncert koji će ovoga petka, 30. siječnja biti održan na Trgu bana Jelačića u Karlovcu. Svi su pozvani da se uključe i donacijama za tombolu, koje će se prodavati po cijeni od 30 kuna, s time da će svaka tombola biti dobitna.

I najmanji prilog je dobrodošao, poručuju iz udruge, jer naš 28-godišnji sugrađanin zaslužuje priliku za život!

error: Content is protected !!