KABA

Rukometni klub Karlovac suspendiran iz svih natjecanja – Zorin dom pokušava pomoći sportašima

KARLOVAC – Rukometni klub Karlovac nalazi se u iznimno teškoj situaciji. Od danas im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u svim natjecanjima, zbog duga nešto većeg od 16 tisuća kuna, a Gradsko kazalište Zorin dom odlučilo je pomoći rukometašima. Dvije izvedbe Zlatnih rukavica bit će održane u veljači za rukometni klub.

Zlatne rukavice su sportska predstava, stoga dvojbe nije bilo, no cilj nije samo prodati ulaznice, već senzibilizirati javnost na tešku situaciju u sportu. U Karlovcu ima puno dobrih klubova i mladih sportaša koji imaju perspektivu, kaže ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan.

Svjesni su djelatnici i u kulturi i u sportu da je situacija teška, grad i županija čine sve što mogu, no u vrijeme kad osim financijskih problema u Karlovcu imamo i velike posljedice elementarnih nepogoda, nije moguće više sredstava izdvojiti za ove djelatnosti, dodaje Šestan.

Predstave za rukometaše na rasporedu su 4. i 18. veljače, a ova spontana akcija nastavlja se i dalje, odnosno Zorin dom će pokušati pomoći ženskom Odbojkaškom te Baseball klubu, a akciju pozdravlja i Karlovačka športska zajednica. Ovo je posljednja nada za spas karlovačkog sporta, odnosno klubova koji su nažalost u nezavidnoj situaciji. Svi se nadaju da će sljedeća godina i sportu i kulturi biti lakša od posljednjih nekoliko, kaže predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl.

Primili smo vijest da je Rukometni klub uslijed nemogućnosti plaćanja danas suspendiran iz svih natjecanja, mi to moramo spriječiti i do početka nastavka sezone i za seniore, juniore i kadete nastojati skinuti suspenziju. Radi se o nekakvih 16 tisuća kuna i morat ćemo to na neki način riješiti da idu u drugi dio natjecanja normalno, da izguraju bar ovu sezonu, kaže Feitl.

Kultura i sport idu zajedno, složni su naši sugovornici, osobito u teškim vremenima kad je prije svega potrebna sloga.