KABA

Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji u lipnju u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac će uz Zagreb u lipnju biti domaćin Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji. Radi se o sve popularnijoj disciplini koja bi u naš grad trebala dovesti više od 100 natjecatelja iz 30-ak zemalja. Osim natjecateljskog dijela u popratnim natjecanjima moći će sudjelovati i građani, a bit će potrebni i volonteri koji se još uvijek mogu prijaviti.

Karlovac je savršen za ovaj vid natjecanja, stoga dvojbe nije bilo – lokacija je savršena, a osim toga bogata povijest i prirodne ljepote našeg grada trebale bi natjecateljima pružiti i dodatni sadržaj uz samo natjecanje. Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji u Hrvatskoj se održava od 22. do 28. lipnja, a Karlovac će biti domaćin jednoj utrci precizne orijentacije i sprint kupu Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Osim toga u planu je i organizacija dječje utrke, ali i popratni program za zainteresirane građane. Karlovački dio prvenstva bit će u četvrtak 25. lipnja.

Sponzori se još uvijek traže, a valja reći i da je Hrvatska trenutni svjetski prvak u preciznoj orijentaciji, stoga se dobri rezultati očekuju i na ovom natjecanju na koje bi uz 200-injak natjecatelja trebalo dovesti i 100-injak pratećih ljudi, ali i 150 natjecatelja u slobodnim disciplinama.

Ako želite pomoći volontirajući na Svjetskom prvenstvu možete se prijaviti na mail adresu info@wtoc2015.org ili više informacija pronaći na stranicama Hrvatskog orijentacijskog saveza.

Inače, u Jastrebarskom od 1994. godine djeluje klub Jelen koji planira osnovati svoju podružnicu u Karlovcu. Podršku Svjetskom prvenstvu daje i Karlovačka športska zajednica, a CEIK Braća Seljan koordinira prvenstvom u Karlovcu.