Apel strankama: Uklonite plakate zaostale od predsjedničke kampanje

KARLOVAC – Svaka izborna kampanja sa sobom nosi i neizostavno plakatiranje. Izuzetak nije ni netom završena predsjednička, a ostaci plakata još su uvijek vidljivi i u našem gradu. To nije problem na mjestima na kojima je plakatiranje dozvoljeno, ali političke stranke su plakate isticale i na nekim lokacijama gdje to ne bi smjeli.

Svaka kampanja je sve bolja, odnosno političke stranke su sve više osviještene i odrade svoj dio posla korektno, plakati se više ne lijepe toliko na mjesta na kojima se ne bi smjeli nalaziti, kaže savjetnica za komunalno redarstvo i vatrogastvo Irena Terzić.

Podsjetimo kako plakate nije dozvoljeno isticati na stabla, komunalne objekte, pothodnike, prometne znakove, trafostanice, fasade zgrada, izloge praznih poslovnih prostora i slično.

Kazne su od 200 do tisuću kuna, ali prema broju plakata može se naplatiti i posao koji obavi Čistoća pri uklanjanju. Dakla ovisno o broju plakata ne mora biti samo prekršajna prijava, kaže Terzić i dodaje da upozorava političke stranke da uklone ostatke plakata jer je zakonski rok od osam dana nakon izbora davno prošao.