Završen seminar o sigurnom rukovanju pesticidima u Generalskom Stolu

GENERALSKI STOL – Oko 120 polaznika seminara o pesticidima koji je organizirala Općina Generalski Stol u Zadružnom domu Generalski Stol prisustvovala je dvodnevnom seminaru 28. i 29. siječnja. Cijena seminara bila je 370 kuna a za polaznike iz općine Generalski Stol kojih je bilo stotinjak cijena je bila 170 kuna s obzirom da je općina Generalski Stol sufinancirala seminar po polazniku sa 200 kuna.

Na kraju drugog dana seminara polaznici su pisali testove na osnovu kojih će poštom kroz nekoliko mjeseci dobiti iskaznice kao dokaz položenog seminara a koje su važne za kupovinu pesticida u idućih pet godina koliko vremenski vrijedi položeni seminar.

Predavanje o pesticidima održali su dipl.ing.agr. Marija Bošnjak profesorica stručnih predmeta iz poljoprivredne škole Zagreb i dr. Tomislav Kos profesor na Agronomskom fakltetu.

S obzirom na izuzetno veliki odaziv mještana općine Generalski Stol i polaznika iz susjednih općina može se reći da je organiziranje ovakvog seminara bilo izuzetno uspješno a općina će se i ubuduće organizirati prema potrebi ovakav tip edukacije koji je u današnje vrijeme izuzetno važan, poručuju iz Generalskog Stola.