Sportska dvorana Mladost uskoro će dobiti novu kotlovnicu

KARLOVAC – Tvrtka Mladost upravlja sa nekoliko sportskih objekata, radi se o većinom starim građevinama u koje godinama nije bilo značajnijih ulaganja. U ovoj tvrtki nadaju se da će ove godine uspjeti realizirati bar dio zacrtanih planova, kao i uvijek najveći problem je novac kojeg nema dovoljno da bi se ulagalo u sve potrebno.

Sportska dvorana izgrađena je 1967. godine i u nju tijekom godina nije bilo velikih investicija, prošle godine na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a uz potporu grada Karlovca ostvarena su sredstva za novu kotlovnicu.Time bi se sportska dvorana počela grijati na plin, a na krovište bi bile postavljene solarne ploče. Ovih dana trebali bi krenuti radovi, a to je samo početak rada na energetskoj učinkovitosti, kaže direktor Mladosti Tomislav Polić. Napravljen je i projekt za zamjenu vanjske stolarije, no tu se radi o malo većoj investiciji, tako da ćemo ga odraditi u više etapa, ali vjerujemo da ćemo ove godine uspjeti promijeniti barem jednu stranu na dvorani, dodaje Polić.

Krovište je nužno promijeniti i na Sokolskom domu, koje je u derutnom stanju. Prošle godine na ovom je objektu zamijenjena stolarija. Na streljani su također u planu brojni građevinski radovi, kaže Polić.

Sve što se radi radi se u suradnji sa gradom čije službe rade projekte i prijave na natječaje, dok Mladost radi prijedloge i prikazuje stanje koje je trenutno na objektima. Sama kotlovnica koja je prvi od projekata koji kreće u realizaciju trebala bi donijeti značajne uštede tvrtki Mladost, a samim time i više novca za ostale projekte.