Folklorna družina Vuga nominirana za nagradu Porin

KARLOVAC – Karlovačka folklorna družina Vuga postigla je još jedan veliki uspjeh. Nominirane su za ovogodišnju nagradu Porin, za svoj treći po redu album naziva Hrvatsko biserje 2. Ovaj album nedavno je promoviran u Karlovcu, a tijekom godine očekuju se koncertne promocije diljem Hrvatske.

Folklorna družina Vuga djeluje u Karlovcu od 2007. godine, a do sada su već osvojile nekoliko nagrada i priznanja, stoga je nominacija za Porin kruna dosadašnjeg rada. Trenutno ima 15 članica, a osim redovitih nastupa rado se odazivaju na humanitarna događanja.

Folklorna družina Vuga ime je dobila prema ptici pjevici, a svojim dosadašnjim rezultatima svoj naziv su u potpunosti opravdale.

Na nominiranom albumu se nalaze pjesme iz Primorja, Gradišća, Posavine, Dalmacije, Podravine, Bilogore te Međimurja, a radi se o manje popularnim, no vrijednim napjevima etno baštine.

Iako skromne, članice Vuga se ipak potajno nadaju Porinu u kategoriji najboljeg albuma folklorne i etno glazbe, ali smatraju da je i sama nominacija veliki rezultat jer će im omogućiti da se za njih čuje diljem zemlje. S njima u kategoriji nominirani su klapa Mela, Lidija Bajuk i Veja.

Vuga je inače jako dobro prihvaćena na nastupima i smotrama, a najveću zahvalu upućuju sponzorima koji su pomogli izdavanje CD-a – Karlovačkoj županiji, gradu Karlovcu te obrtu Plemić.

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 6. ožujka na finalnoj dodjeli, a Porin će se održati u Splitu u Areni Spaladium.

error: Content is protected !!