KABA

Spoj na slijepo u knjižnici

KARLOVAC – Znamo, spojevi na slijepo nerijetko završe dobro, no ako vas na tom spoju zapravo čeka knjiga, onda je to posve druga priča. Prihvaćate li izazov, pitaju se iz Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” gdje za Valentinovo pripremaju još jednu akciju kojom žele promicati čitanje i ljubav prema knjizi.

Knjižničari Gradske knjižnice ponovno će iznenaditi svoje korisnike i to jednom zanimljivom akcijom pod nazivom “Spoj na slijepo s knjigom”.

– U akciji ćemo korisnicima ponuditi osamdeset pažljivo odbranih knjiga raznolike tematike i žanrova, od klasičnih književnih djela do najnovijih književnih i publicističkih naslova, umotanih u neprozirni papir. Tako umotane knjige čekat će one odvažnije, hrabrije, one koji su u potrazi za novom ljubavi, avanturaom, nečim što će im izmamiti osmijeh, potaknuti na razmišljanje. Korisnici neće znati koju će knjigu odnijeti kući. Jedina nit vodilja pri odabiru knjige bit će citat koji će svaka od knjiga imati upisan na sebi, poručuju iz Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

Cilj ove akcije je umanjiti predrasude prema knjigama bilo da je riječ o debljini knjige, izgledu korica i omotu jer najvažniji dio knjige ipak je njezin sadržaj.

Dakle, svi koji u subotu od 10 do 12 sati dođu na informativno – posudbeni odjel, ali i na dječji odjel Gradske knjižnice očejuje ih valentinovski izazov, odnosno spoj na slijepo s knjigom. Pažljivo birajte jer jedina niti vodilja pri odabiru knjige bit će citat koji će svaka od knjiga imati ispisan na sebi.