Vojna kapelnija “Blaženi Alojzije Stepinac” proslavila svoj dan

KARLOVAC – Blagdan svog zaštitnika proslavila je danas Vojna kapelanija i to u novouređenom prostoru kapelice u zgradi Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske. Svetu misu u koncelebraciji sa svećenicima karlovačkog dekanata predvodio je vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac koji je istaknuo da slobode nema bez žrtve te se prisjetio života i smrti blaženog Alojzija Stepinca.

Zahvaljujući sredstvima županije, odnosno kolegama koji su se odrekli novca koji svake godine župan daje u povodu Božića svećenicima karlovačkog dekanata te predanom radu hrvatskih vojnika uređen je prostor kapelice u Zapovjedništvu te na Kamenskom istaknuo je vojni kapelan Vlado Mandura zahvalivši svim prijateljima kapelanije.

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac prisjetio se u svojoj propovijedi žrtve hrvatskih branitelja koji su nesebično položili svoje živote jer su gledali daleko i nazirali slobodu. Tko izbjegava žrtvu izgubit će ono što je vrijedno, Stepinac je bio dosljedan i uzdao se u Boga, a u Isusu Kristu pronalazio svoju snagu, istaknuo je Jezerinac.

Jezerinac je podsjetio kako je Stepinac nevin izdržao sva poniženja zatvora, iako to nije bilo lako, jer duševnu patnju puno je teže podnosti nego fizičku. Unatoč svim nedaćama Stepinac je uvijek ostao vjeran svojem poslanju i idealima te bi kao takav trebao biti primjer svim kršćanima.

Ni u kojem poslu nema uspjeha bez vježbe i rada, tako ni u životu ništa ne dolazi samo od sebe, stoga je poruka: umirati moraš svaki dan, ako se radi o obitelji to znači razgovarati i shvaćati. Blaženi Alojzije Stepinac neka nam bude uzor i zagovornik, zaključio je Jezerinac.

stepincevo2015