KABA

Ljubojević: Provalom u pravoslavnu crkvu nanosi se šteta međunacionalnim odnosima Srba i Hrvata

KARLOVAC – Predsjednik ŽO SDSS-a Siniša Ljubojević poslao je priopćenje vezano uz provalu u pravoslavnu crkvu Svetog Nikole u Karlovcu koja se dogodila u noći između 14. i 15. veljače.

Učinjena je velika materijalna šteta, obijena su vrata, ukradeni su sveti predmeti, oštećen je inventar hrama, uništene literature i drugo. Osim materijalne štete, nanosi se velika šteta međunacionalnim odnosima Srba i Hrvata u Karlovcu koji su u posljednje vrijeme krenuli prema dobrom pravcu, iskrenim i dobronamjernim stazama, kaže Ljubojević te dodaje da nije prvi put da se pojedinci iživljavaju nad srpskim ili pravoslavnim obilježjima, običajima ili prostoru.

Takav odnos prema srpskoj etničkoj i pravoslavnoj zajednici nanosi štetu cjelokupnom društvu, a posebno gradu Karlovcu. Srbi su utkani u karlovačku povijest kao stvaraoci kulture, književnosti, arhitekture i drugih vrijednosti Karlovca. Od policije očekujemo da se oni koji svoje frustracije iskaljuju na pogrešnom mjestu i na pogrešan način pronađu i procesuiraju, a od rukovodstva Karlovca očekujemo zajedničko pronalaženje načina i rješenja da se ovakvi incidenti izbjegnu, dodaje Ljubojević.