Zbog snijega početkom mjeseca, oko tri milijuna kuna potrebno za potpuno osposobljavanje mreže

KARLOVAC – Prije nepuna dva tjedna na području Karlovačke županije napadala je velika količina snijega koja je na teren izvukla brojne službe. Među njima su bili i djelatnici Elektre Karlovac jer naime u petak 6. veljače oko 8.000 kućanstava na području naše županije ostalo je bez opskrbe električnom energijom. Na terenu je bilo oko stotinu djelatnika koji su uspjeli broj kućanstava bez struje sa 8 tisuća smanjiti na 1.500, no u noći na subotu pojavili su se novi kvarovi.

– Zbog snijega u noći u subotu ujutro dočekalo nas je oko 2.500 kućanstava bez struje što smo do nedjelje navečer sveli na oko 150. Mreža je sada u funkciji, ali ona nije tehnički ispravna, odnosno za sada nema pouzdanost u opskrbi jer na velikoj većini mjesta kvarova djelatnici su improvizirali rješenja. To znači da je bilo važno da kablovi nisu na tlu, da napon može nesmetano ići dalje, a da kupci što prije dobiju električnu energiju, kazao nam je direktor Elektre Karlovac Branko Mohorić te dodaje kako su prikupili oko dva milijuna kuna, a kada sagledaju još pojedine elemente, bit će ukupno potrebno oko tri milijuna kuna da mrežu potpuno osposobe.

Bez obzira na ove brojne kvarove direktor Mohorić kaže kako sa svim redovnim aktivnostima nastavljaju prema planu, a sve u svrhu podizanja kvalitete u opskrbi elekrtičnom energijom i kako bi se situacije poput one prije dva tjedna svele na minimum.