U ožujku proslava 177. obljetnice Knjižnice i 50 godina Glazbenog odjela

KARLOVAC – Dvije važne obljetnice obilježit će mjesec ožujak u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”. Knjižnica će naime proslaviti 177. obljetnicu rada, a njezin Glazbeni odjel okruglu 50. godišnjicu osnutka.

Proslava 177. obljetnice knjižnice počinje u ponedjeljak u jutarnjim satima prigodnim radionicama na Dječjem odjelu gdje će najmlađi učiti o počecima Ilirske čitaonice i starim knjigama, a ujedno će istoga dana biti proglašeni “najčitatelji godine”. No središnji događaj bit će otvorenje izložbe “Stadt Agram” i Društvo narodne knjižnice karlovačke, autorice Rosane Mikulić, u 19 sati.

Druga velika obljetnica, 50. godina rada Glazbenog odjela, bit će obilježena 23. ožujka. Inače radi se o jednom od najstarijih glazbenih odjela u Hrvatskoj, točnije drugom po redu nakon zagrebačkog.

Ujedno su kao novitet na Zavičajnom odjelu najavljene tzv. zavičajne čajanke u spomen sobi Stjepana i Slavka Mihalića, koje će započeti 16. ožujka, a zamišljene su kao mjesto susreta karlovačkih kulturnjaka.