KABA

Ivan Tepeš: u HSP-u AS broj članstva se povećao, nije točno da nas je napustilo članstvo

DUGA RESA - Rudolf Škrtić novi je predsjednik HSP-a AS u D. Resi, odlučeno je tako na sinoć održanom izbornom zboru Podružnice te stranke. Za dopredsjednike su izabrani Juraj Radočaj i Biserka Polović. Unutarstranačkim izborima dugoreške podružnice prisustvovao je i predsjednik stranke Ivan Tepeš, dopredsjednik Anton Radman, glavni tajnik Pero Ćorić i politički tajnik Željko Bokulić.

Predsjednik stranke Ivan Tepeš tom je prilikom najavio kako narednih dana počinju razgovori vezani za parlamentarne izbore unutar domoljubne koalicije. Tako je kazao kako će članice domoljubne koalicije objediniti svoje programe, a pritom je najvažnije, naglasio je Tepeš, da su HDZ, HSS i HSP AS spremni za parlamentarne izbore makar oni bili i sljedeći vikend.

Na novinarsko pitanje je li točan podatak kojeg je nedavno u Karlovcu iznijela njihova bivša strančka predsjednica Ruža Tomašić da je u njenu novu stranku Hrvatsku konzervativnu stranku iz HSP- a AS prešlo 85 posto članstva, i Bokulić i Tepeš odgovorili su kako to nije istina.

Tako je Ivan Tepeš kazao kako je u HSP-u AS nakon odlaska Ruže Tomašić ostalo 95 posto članstva dok je ispisnicu zatražilo 150 članova nakon čega se u stranku učlanilo tristotinjak novih članova.

– Broj članstva se povećao. Sada je kod nas više od 15. 000 članova. Dokaz je I puna dvorana ovdje u Dugoj Resi. To je ujedno i dokaz da nikakvi engleski konzervatizam ne može biti zamjena za pravaštvo kao jedinu izvornu hrvatsku ideologiju. Ta ideologija je temelj bez kojeg ne može biti hrvatske politike ni ubuduće, zaključio je Tepeš.

hspas1

Bokulić je pak dodao kako je u HSP AS u Karlovačkoj županiji ušlo četrdesetak novih članova. Od tih četrdesetak novih, njih 26 je HSP AS izabrao kao prvu stranku. – Upravo taj podatak govori da nama nije pao rejting nego da raste, naglasio je Željko Bokulić.