HSS-ov Ivanić traži smjenu ravnatelja OŠ Vladimir Nazor

DUGA RESA – Od dvije osnovne škole u Dugoj Resi, točno se vidi u kojoj je red i koja na nešto liči, već se s puta vidi da je OŠ Vladimir Nazor u derutnom stanju i da se na njoj ništa ne radi, poručio je HSS-ov Mijo Ivanić na današnjem aktualnom satu dugoreškog Gradskog vijeća, a odgovornim za takvo stanje prozvao je ravnatelja Krešimira Božićevića čiju je smjenu i zatražio.

– Krov prokišnjava, nema pločica, vire žice na ulazu, nema ni plafonjere. Ja da sam ravnatelj, ja bih dao 150 kuna pa bi barem nju kupio i stavio. Škola ima tri domara, na jednom školskom odboru postavilo se pitanje pločica, pa se odgovorilo da se ne zna je li to njima u opisu posla. Stvar je u ravnatelju, a hrvatska priča ide ovako: ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić nekome ne paše i htjeli bi je zamijeniti, a ravnatelju ove škole koji ne radi ništa, napravio je 500 tisuća kuna štete, nekakvih sudskih sporova, ne može se ništa jer njega štiti pročelnik Šančić, Šančića štiti Vučić, pojašnjava Ivanić.

Žaliti se, napominje Ivanić, nemate kome, nema povjerenja ni u školski odbor, stoga jedini prijedlog je nadležno ministarstvo, odnosno da Grad Duga Resa ministarstvu pošalje dopis i zatraži inspekciju, a ako ni to ne prođe, na potezu su roditelji.

– Kako je to u ovoj Hrvatskoj teško nekoga smijeniti, pogotovo kad se bavi lopovlukom ili neradom, morat ćemo napraviti kao u Šibeniku, mjesec dana ne slati djecu u školu ili napisat da roditelji šalju djecu u školu na vlastitu odgovornost, dodaje Ivanić.

Jedini odgovor stigao je od gradonačelnika Ivana Baršića.

– Razgovaralo se o tome, vidjet ćemo s Upravnim vijećem, napraviti pripremu da se vidi sa Županijom jer taj prigovor ide od roditelja, svi nešto pitanju. Možemo sjesti da vidimo u čemu je problem, odgovor je gradonačelnika kojim Ivanić nije bio zadovoljan pa je dodao:

– Sve je to gospodine gradonačelniče sazvano. Sve to zna i župan i dožupani i razgovori su obavljeni. Nemojmo se vrtjeti u krug i ići iz ponova. Ja sam tražio da se da resornom ministarstvu stanje u OŠ Vladimir Nazor.

Što će biti od cijele tipične hrvatske priče, hoće li se se nastaviti vrtjeti u krug, ili će netko reagirati, barem roditelji čija djeca idu u OŠ Vladimir Nazor, epilog ćemo ipak morati pričekati.