Potpisani ugovori između Inkasatora i obrtnika

KARLOVAC – Tvrtka Inkasator i ove će godine suradnju imati sa karlovačkim obrtnicima i malim poduzetnicima, naime danas su potpisani ugovori o poslovnoj suradnji sa njih 52-oje. U Karlovcu je prošle godine zatvoreno 564 obrta, a otvoreno novih 376, Inkasator je u njima prepoznao potencijal i vrijedne poslovne partnere i treću godinu za redom zaposlio ih na održavanju zajedničkih prostorija i uređaja u višestambenim zgradama kojima upravlja.

Primjerice u prošloj godini vrijednost izvedenih radova bila je povećana za 26 posto u odnosu na 2013., a želja je da i ove godine obrtnici imaju posla, iako je jasno da samo od ovih radova ne mogu preživljavati, ali u svakom slučaju im puno znači sigurnost koju dobivaju zahvaljujući pravovremenom plaćanju izvršenih usluga od strane Inkasatora.

Predviđa se da će ove godine biti veći broj projekata nego što je to bilo 2014. , a to će značiti i više posla za karlovačke izvođače radova, kaže direktor Inkasatora Nikola Rogoz.

Osim vodoinstalatera i električara, posao će dobiti građevinske tvrtke koje imaju zaposlene armirače, tesare, stolare i zidare, odnosno sve profile koji su Inkasatoru potrebni, izuzev strojarskog dijela. Od njih se traži dosljednost, poštivanje rokova i garancija.

Na tešku situaciju u državi, a prije svega obrtništvu osvrnuo se i gradonačelnik Damir Jelić, koji je istaknuo novi porezni zakon zbog kojeg je grad ostao bez 13 milijuna kuna.

Tko danas isplati i samo jednu plaću, a kamoli nekoliko, zaslužuje zahvalu i poštovanje jer je to danas iznimno teško, kazao je Jelić. Stoga su ovi potpisi također vrijedni jer donose dodatnu sigurnost obrtnicima.