KABA

Projektom “Mjesto za nas” do novog igrališta u Podbrežju

OZALJ – Društvo Naša djeca Ozalj u suradnji s ozaljskom osnovnom školom Slava Raškaj iduća će tri mjeseca provoditi projekt “Mjesto za nas”. Radi se o projektu koji je financiran od strane Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a cilj je uređenje igrališta kraj škole u Podbrežju.

Učenici područne škole u Podbrežju svakodnevno se igraju na igralištu koje je u derutnom stanju, te je postalo i opasno za njihove živote. S ciljem uređenja igrališta pokrenut je i projekt, koji bi ujedno promicao volonterstvo. Kroz nekoliko faza projekta Društvo Naša djeca će trebati volontere, koji bi im pomogli u građevinskim radovima na igralištu. Prvi radovi počinju već 23. ožujka. Nakon prvog čišćenja igrališta i uređenja okoliša bit će uređene klupe. Drvena sjedišta izradila bi se kod lokalnog tesara, a sve bi na kraju ukrasili učenici škole na likovnoj radionici.

Projekt bi trebao završiti sredinom svibnja svečanim otvorenjem novouređenog igrališta na kojem bi trebao biti održan turnir u raznim sportovima, na kojem bi sudjelovali učenici i njihovi roditelji.