Dan narcisa obilježava se diljem Karlovačke županije

KARLOVAC – I ove godine pod motom “Cvijetom narcisa protiv raka dojke” obilježava se dan posvećen oboljelima od raka dojke, a cvijet narcis odabran je u cijelom svijetu kao simbol buđenja života i nade.

Tako se i ove godine u Karlovačkoj županiji obilježava akcija “Dan narcisa” u organizaciji Savjeta za zdravlje Karlovačke županije, Udruge liječenih žena od bolesti dojke Europa Donna “Agatha” Karlovac i domova zdravlja Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić.

w2

Cilj akcije je dati podršku ženama, ali i podsjetiti sve žene na važnost ranog otkrivanja bolesti i značaj redovitih preventivnih pregleda. Tako tijekom ove godine Europa Donna nastavlja provoditi kampanju “Darujmo ružičasti život” kako bi se pribavila sredstva za kupnju aparata za jednokratno zračenje – linearnog akceleratora, prvog takvog aparata u Hrvatskoj. Cvjetovi narcisa mogu se tako tijekom prijepodneva kupiti i u Karlovcu te na taj način građani mogu pomoći udruzi Europa Donna u prikupljanju sredstava za vrijedan aparat.

w3