Udruga Franak ogranak otvorila i u Karlovcu

KARLOVAC – Jedna od najposjećenijih tribina u posljednje vrijeme u Karlovcu bila je ona koju je sinoć organizirala udruga Franak. Prostorije Eko Pana na Gazi nisu bile dovoljno velike da prime sve zainteresirane građane koji su kredite podigli u švicarskim francima, te zbog rasta tečaja sad jedva spajaju kraj s krajem. Svi oni sinoć su se mogli učlaniti u udrugu koja s Vladom i bankama pregovara oko rješavanja problema ove velike skupine ljudi.

Članovi udruge Franak u Karlovac su stigli kako bi svima koji imaju probleme s kreditima u švicarskim francima predstavili pregovore s Ministarstvom financija, Hrvatskom narodnom bankom i Vladom. Karlovčani su tako mogli čuti što udruga predlaže, te što druga strana njima nudi.

Članovi udruge Franak uz ove pregovore koje vode s Vladom i ministarstvom čekaju i presudu Vrhovnog suda, jer su presudu prvostupanjskog suda dobili u potpunosti u svoju korist. Na drugom stupnju je potvrđena ništetnost ugovora o promjenjivoj kamatnoj stopi, jer su kamate dizane nezakonito od strane banaka. Uz to, presude su korisnici kredita počeli dobivati i u privatnim tužbama protiv banaka.

Udruga Franak u Hrvatskoj broji oko 25.500 članova, no broj im iz dana u dan raste. Sinoć je tako osnovan i karlovački ogranak udruge, u koji se učlanila većina sudionika tribine.

udruga_franak_listic