Pola stoljeća Glazbenog odjela Gradske knjižnice

KARLOVAC – “Zvučne slike moga grada” naziv je slavljeničke izložbe što je sinoć otvorena na Glazbenom odjelu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu povodom 50 godina Glazbenog odjela. Iako se 50 godina možda ne čini mnogo u odnosu na bogatu povijest Gradske knjižnice ipak je to za razvoj glazbenog knjižničarstva u Karlovcu itekako značajna obljetnica.

Naime, Glazbeni odjel karlovačke Knjižnice drugi je po starosti te kontinuirano djeluje točno od 23. ožujka 1965. godine. Taj je datum upisan u spomen knjizi u koju su upisani glazbeni velikani poput Jakova Gotovca, Ive Tijardovića i našeg karlovačkog skladatelja Dubravka Stahuljaka. Inače sinoć otvorena izložba fotografija pod nazivom “Zvučne slike moga grada” paralelno s djelovanjem Glazbenog odjela prati razvoj glazbenih događanja u Karlovcu i šire. Riječ je o pretežno crno – bijelim fotografijama što poznatih što nepoznatih karlovačkih autora koje na neki način odaju počast svima koji su obilježili glazbenu povijest Karlovca.

– Glazbeni odjel nekada, dakle davne 1965. godine djelovao je kao diskoteka zatim kao Glazbenoi odjel, a kako se obogaćivala glazbena građa koja ulazi u Knjižnicu tako je to pratio i Glazbeni odjel pa možemo reći da smo danas sve više AV odjel, a manje Glazbeni i, to je zapravo, možemo reći ekskluziva da smo od danas upravo promijenili naziv u Odjel za audio – vizualnu građu, kazala je sinoć tijekom izložbe knjižničarka i djelatnica Glazbenog odjela karlovačke Knjižnice Astrid Grobenski-Grgurić dodavši da će i ostatak ove godine u Gradskoj knjižnici biti u znaku proslave pola stoljeća Glazbenog odjela.