Gradonačelnikov zeko novi dom pronašao u Centru za rehabilitaciju Ozalj

OZALJ – Povodom nadolazećih Uskršnjih blagdana predstavnici Grada Karlovca su posjetili Centar za rehabilitaciju Ozalj. Uz prigodne darove, svoj novi dom u Jaškovu je pronašao i zečić kojeg su gradonačelniku nedavno poklonili mališani iz karlovačkih vrtića. Svi su se složili da će na selu zeki biti puno ljepše nego u gradu.

Zečić Cicko, kojeg su mališani iz vrtića Banija i Gaza prošli tjedan poklonili gradonačelniku Damiru Jeliću, danas je udomljen u Jaškovu. Nakon što je vikend proveo kod gradonačelnikove zamjenice Marine Kolaković, život nastavlja u krugu Centra za rehabilitaciju Ozalj. Zeko je star 10 mjeseci, što je utvrdio veterinar koji ga je pregledao i dozvolio njegovo udomljavanje.

Zeku Cicka odmah je prihvatio Marijan, koji je obećao da će svaki dan brinuti o njemu, te da će mu život u Jaškovu biti bolji nego u Karlovcu.

zeko_jaskovo_2

Od 90 štićenika Centra za rehabilitaciju Ozalj, njih 40 živi u krugu Centra, dok ih je 50 smješteno u stanove na području Karlovca i Ozlja. Svi oni razveselili su se novom malom članu svoje zajednice.

Tijekom ove godine Centar za rehabilitaciju Ozalj trebao bi postati Centar za pružanje usluga u zajednici, kao jedna od prvih takvih ustanova u Hrvatskoj. Tu će djeca s teškoćama i osobe s invaliditetom moći dobiti sve najbolje usluge koje mogu dobiti u Karlovačkoj županiji, u okviru socijalne skrbi, a to su psihosocijalna rehabilitacija, organizirano stanovanje, boravak, te radne aktivnosti.