Karlovački mačevaoci uspješni na prvenstvu u Splitu

KARLOVAC, SPLIT – Proteklog vikenda članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u mačevanju, za discipline floret i mač. Natjecanje je održano u Splitu, a članovi karlovačkog kluba ukupno su osvojili 12 medalja, od čega su po prvi puta nakon 5 godina napornog rada osvojene čak 2 medalje i u seniorskoj konkurenciji.

– Napomenimo da su skoro sve medalje osvojene u disciplini floret, osim jedne bronce Lare Fabac, koja je bila 3. i u disciplini mač za djevojčice do 12 godina. Osim te bronce, Lara je osvojila još dva 3. mjesta, u kategorijama floret za djevojčice do 12 i 14 godina. Luka Joha je također osvojio 3. mjesto u kategoriji dječaka do 12 godina, dok je Elena Jakšić osvojila 2. mjesto u kategoriji za djevojčice do 14 godina. Ovo je ujedno bilo jedno od najkonkurentnijih i najmasovnijih prvenstava ikad, i sa preko 30 natjecatelja po kategoriji, a za karlovački klub najbolje borbe na natjecanju prikazali su hrvatski kadetski reprezentativci Antonio Gojak, Anamarija Banjac i Anton Mravunac. Antonio Gojak je nakon prvog dana i odličnog 5. mjesta u juniorskoj konkurenciji, drugi dan natjecanja i to nakon 9 uzastopnih pobjeda na kraju je tjesnim 14-13 porazom u finalu osvojio odlično 2. mjesto u kategoriji floret za kadete, dok je u istoj kategoriji Anton Mravunac osvojio 3. mjesto, također tek nakon tjesnog poraza u polufinalu. Odlična je bila i Anamarija Banjac koja je nakon 7 pobjeda prvi poraz doživjela tek u finalu, i to rezultatom 9-8, te je tako osvojila 2. mjesto u kategoriji floret za kadetkinje. Nakon ovog dobrog rezultata Ana nije stala, te je još osvojila 2. mjesto i u kategoriji juniorki, te fantastično 3. mjesto u kategoriji floret seniorke. Da sve ne ostane na tome pobrinula se i Sara Zovko, koja je osvojila 3. mjesta u kategoriji floret za juniorke i seniorke, a to je ujedno i prvi puta da je karlovački klub počeo osvajati i seniorske medalje na državnim prvenstvima, što je veoma dobar znak kvalitetnog rada i svjetle budućnosti karovačkog mačevanja i kluba – poručuje trener Krešimir Profozić.

S ovim rezultatima mačevalački klub Karlovac jedan je od najboljih klubova u državi, što i nije neka novost, nego samo potvrda kontinuiteta odličnih borbi i rezultata karlovačkih boraca.