Predstavljen prijedlog Strategije razvoja palijativne skrbi

KARLOVAC – Umirući i teško bolesni pacijenti zanemarena su skupina i potrebno im je više skrbi nego što uobičajeno dobivaju u sadašnjem zdravstvenom sustavu. Detektirati pacijente u čijem stadiju bolesti ozdravljenje nije moguće, te im omogućiti kvalitetnu, sveobuhvatnu skrb, cilj je Strategije razvoja palijativne skrbi u Karlovačkoj županiji, čiji je prijedlog predstavljen na današnjoj Konsenzus konferenciji u Karlovcu.

Konferencija je stoga okupila sve dionike koji su na bilo koji način vezani za skrb o palijativnim bolesnicima – stručnjake iz područja zdravstva, socijalne skrbi, organizacija civilnog društva, duhovnosti, volonterizma te predstavnike političke strukture. Umrežavanje i koordinacija ovih stručnjaka nužnost je za uspostavu i razvoj kvalitetne palijativne skrbi, naglasila je koordinatorica projektnog tima koji je radio na izradi ove Strategije, dr. Mirjana Lončarić Katušin.

Strategija bi trebala biti usvojena na jednoj od sljedećih sjednica Županijske skupštine, pa se očekuje da bi i njena provedba trebala početi vrlo brzo.

error: Content is protected !!