“Male priče o nestašnoj Sonji” u petak u Zorin domu

KARLOVAC - U Gradskom kazalištu Zorin dom slijedi nova premijera za djecu, ali i za kompletnu obitelj, pod nazivom “Male priče o nestašnoj Sonji”. Predstava je nastala prema motivima ruske priče “Pametan psić Sonja”, a za režiju je zadužena proslavljena ruska lutkarska umjetnica Ljudmila Fedorova, koja je s kompletnom ekipom predstve na danas održanoj press konferenciji predstvila najnovije ostvarenje.

Ekipu nove predstave “Male priče o nestašnoj Sonji”, uz gostujuću redateljicu iz Rusije, Ljudmilu Fedorovu čini i njena suradnica scenografkinja Natalija Burnos te glumci Giulio Settimo, Petra Cicvarić i Maja Lučić. Svi oni pohvalili su se odličnom atmosferom na probama, koju će tvrde prenijeti na kazališne daske.

Naglasak radnje nove predstve je na odnosu koji kroz djetinjstvo gradimo sa sobom i drugima, pritom prihvaćajući svoju različitost i posebnost, ali i različitost i posebnost svakog drugog te uči kako se odnositi prema svim različitostima. Lutke postaju simbolični junaci koji nam pričaju priču, dok će biti animirane raznim lutkarskim tehnikama.

Lukte i kompletna scenografija izrađene su u maloj priručnoj radionici Zorin doma, rekli bi u Gradskom kazalištu u maloj tvornici velikih čuda. A što je to nastalo u maloj tvornici velikih čuda publika može pogledati u petak 10. travnja s početkom u 19 sati.