KABA

Još jedan u nizu projekata Ženske grupe Korak

KARLOVAC – Još jedan projekt ženske grupe Korak bliži se kraju, tako su danas dodijeljena uvjerenja za nezaposlene žene sudionice projekta koje su uspješno završile osposobljavanja za zanimanja voćar i sirar. Projekt “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada” vrijedan 230 tisuća eura završava u srpnju.

Treći u nizu projekata Ženske grupe Korak obuhvatio je 62 korisnice iz ruralnih područja Karlovačke županije, točnije iz okolice Karlovca, Slunja, Vojnića, Ozlja i Duge Rese. Projekt je počeo u prosincu 2013. godine, a partneri su grad Karlovac, podružnica Zavoda za zapošljavanje, Prirodoslovna škola, Udruga Ekop, Centar za civilne inicijative i LAG Vallis Colapis.

Uvjerenja je primilo 50 korisnica, 28 voćarica, 22 sirarice, a treba dodati da je u sklopu projekta 12 žena završilo tečaj iz knjigovodstva. Trenerice za zapošljavanje odrađivale su grupne i individualne radionice, a cilj je bio ili da žene pronađu posao ili da otvore svoje OPG-ove.

U sklopu projekta odrađeno je i brendiranje proizvoda Karlovačke županije, a brend za sada obuhvaća 13 OPG-ova koji su bili partneri na projektu, a već su ishođene odrđene lokacijske dozvole za prodaju proizvoda, a u planu je širiti i dalje tu mrežu.