maksim_mrvica

  • April 30, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Pijanist Maksim Mrvica u sklopu svibanjske turneje nastupa i u nekoliko manjih hrvatskih gradova, među kojima je i Karlovac. Na ovoj turneji Maksim će izvoditi klasična djela velikih skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade poput ‘Bohemian Rhapsody’ grupe Queen, teme iz filma ‘Godfather’ i druge.

– Uvijek se trudim predstaviti klasičnu glazbu na drugačiji način, jer sam svjestan da među mladim ljudima nema toliko interesa za tu vrstu glazbe. Mislim da dosta toga ovisi o prezentaciji i imidžu i zato se i oko toga dosta trudim. Vjerujem da ću tako lakše privući mlađu publiku, a razultat toga je upravo 30-40 posto mladih na mojim koncertima, koji inače možda ne bi nikada došli na njih – kaže Mrvica. Na klasičnoj turneji Maksim će promovirati i aktualni album „Mezzo e Mezzo” koji će uskoro će biti objavljen i u Hrvatskoj u izdanju Dallas Recordsa i moći će se kupiti na većini koncerata u sklopu turneje.

U Karlovcu će Mrvica nastupiti 9. svibnja u Domu HV Zrinski, a ulaznice po cijeni od 125 kn za balkon i 150 kuna za parter možete kupiti na prodajnim mjestima Tiska, Agenciji Kompas i na eventim.hr.