zelena_knjiznica

KARLOVAC – U vrijeme kad se puno priča o energetskoj učinkovitosti važno je dobiti dobre i kvalitetne informacije, a kako bi se to omogućilo svim građanima, provodi se projekt Zelene knjižnice energetske učinkovitosti. Karlovačka knjižnica danas je “pozelenila” i u njoj možete pronaći stručne publikacije i brošure vezane uz energetsku učinkovitost.

Preuređenjem Gradske knjižnice 2007. godine ona je dobila zeleni krov, što u arhitekturi nije novost, ali je u Karlovcu, gdje se ne može puno zgrada pohvaliti zelenom oazom na svom krovu koji će, nadaju se u Knjižnici postati mjesto okupljanja i organiziranja raznih kulturnih događanja.

Uz to što ima zeleni krov, Knjižnica od danas ima i zeleni kutak, odnosno policu koja na jednom mjestu obuhvaća stručne publikacije i brošure o energetskoj učinkovitosti namijenjene stručnjacima, ali i studentima, učenicima i ostalim zainteresiranim građanima.

knjiznica_1

Publikacije mogu posuditi svi članovi Knjižnice, a kako budu izdavane nove, tako će i stizati u Karlovac. Projekt Zelene knjižnice inače je nastavak UNDP-ovog projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, a provodi ga Zeleni ured Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Grad Karlovac inače pokušava kroz svoj rad poticati energetsku učinkovitost u svojim institucijama i ustanovama, ali i građanima približiti mogućnosti i prednosti uštede energije.

Svi Karlovčani pozvani su da posjete Zeleni kutak i saznaju više o energetskoj učinkovitosti.