Maturijada 20. svibnja – nastupaju Stringsi i Maja Šuput

KARLOVAC – Ove godine u maturijadi će sudjelovati oko 900 učenika završnih razreda srednjih škola, osim Karlovčana i ove će godine ulicama prošetati i dugoreški maturanti, a prema nekim najavama možda dođu i kolege iz Slunja, Ogulina i Jastrebarskog. Maturijada je na rasporedu u srijedu 20. svibnja.

Partneri u ovoj aktivnosti su grad Karlovac i Karlovačka županija, a glavni organizator Vijeće maturanata. Na dan maturijade okupljanje je na Vunskom polju od 18 do 19 sati, kada kreće povorka karlovačkim ulicama do ŠRC Korna gdje će ove godine nastupiti Stringsi i Maja Šuput koja je odabrana u anketi u svim srednjim školama.

Ove godine u povorci su prvi učenici Medicinske škole, a tako je odlučeno jer su oni jedini koji imaju petogodišnje obrazovanje i najstariji su maturanti. Ulaznice za koncert Maje Šuput prodaju se po cijeni od 30 kuna, a to bi s novcem Grada i Županije – ukupno 27 tisuća kuna trebalo pokriti sve troškove programa.

Po šarolikim kostimima Karlovac je jedinstven u Hrvatskoj, a i ove godine maturanti su pokazali svoju kreativnost, samo se nadamo da će i ova maturijada proći bez većih problema.