Potpisani ugovori o korištenju Gradskih vrtova – još je 14 parcela slobodno

KARLOVAC – Potaknuti razvoj ekološke svijesti, zdraviji život izvan kuća i druženje građana – neki su to od ciljeva projekta Gradskih vrtova koji će, nada se vodstvo Grada zaživjeti. Korisnici 55 parcela u gradskoj četvrti Gaza potpisali su danas ugovore s Gradom kojima se obvezuju na obrađivanje svog vrta.

Parcele na Gazi su spremne za svoje nove korisnike, a oni zadovoljni što će dobiti priliku obrađivati svoj vrt. Domaća mrkva, peršin, rajčica i ostalo voće i povrće tako će uskoro rasti nadomak centra grada, a za sve savjete korisnici se mogu obratiti Savjetodavnoj službi.

Inače, još je 14 parcela ostalo slobodno, pa iz Grada pozivaju zainteresirane da se jave. Grad ovaj projekt jest odradio zahvaljujući vašoj inicijativi, stoga se nadam da će ona uroditi prvim plodovima uskoro, poručio je gradonačelnik Damir Jelić. Ovo je jedan od manjih gradskih projekata vrijedan 100-injak tisuća kuna, no pobudio je veliku pažnju javnosti i to ga čini velikim.

Vizija jest da ovakvih vrtova bude na nekoliko lokacija u gradu, upravo u cilju kvartovskog druženja da svi izađemo iz svojih kuća i razmijenimo iskustva i proizvedemo zdravu hranu, poručila je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković i poželjela puno uspjeha i dobar urod.