Miladinović: Gradonačelniku ne bi škodilo da malo prouči povijest

KARLOVAC – “Mislim da nema potrebe za promjenama, ipak je Tito bio značajna osoba, i to ne samo za Hrvatsku nego i za svjetsku povijest”, “Ima puno pametnijih stvari kojima bi se u Gradu trebali baviti”, “Tito je bio zločinac i ime trga zato treba promijeniti”, “Trg Josipa Broza bi trebalo nazvati po Tuđmanu jer je on stvorio današnju Hrvatsku”, samo su neki od komentara građana koje smo upitali za mišljenje o anketi koja je postavljena na službenoj web stranici grada, a u kojoj se građane pita jesu li za promjenu imena Trga Josipa Broza.


Do sada je glasovalo 4.674 građana. 51 posto ih smatra da trgu treba ostaviti sadašnje ime, a 32 posto bi ime promjenilo u “Trg hrvatskih branitelja”, iako takav u Karlovcu već postoji.


– Ja mislim da je to najveća glupost koju ovaj narod radi. No pitam se gdje tu uopće narod. Čuo sam da je gradonačelnik rekao da je to bio totalitarni režim i da je zbog toga potrebno promjeniti ime trga. Gradonačelnik bi trebao naučiti što se dogodilo 1945. godine, da li je grad tada oslobođen ili okupiran, ne bi mu škodilo malo povijesti – kaže predsjednik Udruge antifašista grada Karlovca Mirko Miladinović.