Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske – vojska u vojarni u Domobranskoj dobar susjed

KARLOVAC – Povodom svečanog obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, za građanstvo je u vojarnama diljem Hrvatske održan dan otvorenih vrata pa tako i u karlovačkoj vojarni u Domobranskoj ulici. U dvorištu vojarne tako su izložena osnovna tehničko materijalna sredstva, odnosno vozila, oprema i naoružanje s kojim raspolažu rodovi inženjerije, vojne policije i veze. Tako su izložene amfibije, tenkovi, razna vozila, a pažnju je privukao robot na daljinsko upravljanje.

– On služi za borbu protiv improviziranih eksplozivnih naprava. Njime se upravlja pomoću konzole i do tisuću metara udaljenosti, a kada čovjek izlazi na teren onda koristi posebno zaštitno odijelo EOD9 koje je jedno od najboljih u svijetu po pitanju zaštite, pojasnio je skupnik Damir Karlović iz inženjerijske pukovnije HV-a.

Bilo je tu i hrvatske opreme poput kaciga te pištolja i VHS1 puške karlovačkog HS Produkta.

– Većina opreme, posebice vozila bila su dio opreme koja je građanima pomogla u situacijama poput prošlogodišnjih poplava. Kako smo mi vojarna smještena u središtu grada okružena stambenim zgradama, moram priznati da su nam dobrosusjedski odnosi u ovom slučaju jako su dobri, kazao nam je pukovnik Hrvatske kopnene vojske Damir Babić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_osrh_2015/*{/rokbox}