Ponavlja se natječaj za izvođača radova za Kaquarium – na prvi pristigla jedna previsoka ponuda

KARLOVAC – Javni natječaj kojim grad Karlovac traži izvođača radova za Kaquarium bit će ponovljen, izjavila je zamjenica gradonačelnika grada Karlovca Marina Kolaković odgovarajući na pitanje SDP-ovog Miroslava Delić na jučerašnjem aktualnom satu. Njega je zanimalo je li točno da natječaj nije uspio i koji je razlog za to.

– Natječaj nije uspio jer je pristigla tek jedna ponuda, ali nije bila zadovoljavajuća odnosno bila je znatno viša od procijenjene vrijednosti i zbog tog razloga raspisan je novi. Kriteriji su vrlo visoki jer se radi o zahtjevnoj građevini, svjesni smo da je građevinski sektor u krizi, ali ovaj natječaj dignuli smo na međunarodnu objavu, dodala je zamjenica.

No Delića je zanimalo hoće li se to i na koji način odraziti na rokove jer ipak se radi o projektu za kojeg 36 milijuna kuna stiže iz europskih strukturnih fondova, na što je zamjenica Kolaković odgovorila da to ne bi trebalo imati utjecaja.

– Iako se u samom projektiranju malo kasnilo zbog revizije projekta jer su prošlogodišnje poplave pokazale da bi cijeli projekt trebalo podignuti za 50 cm što je uzelo dodatnih dva mjeseca, ipak kašnjenja zbog ponovljenog natječaja ne bi trebalo biti. Ovo nije dobra situacija, ali još uvijek rokovi nisu takvi da u pitanje dolazi izgradnja i povlačenje sredstava, pojasnila je zamjenica Kolaković.

Podsjetimo vrijednost projekta je 36 milijuna kuna, akvarij će imati 6 cjelina, a prvi posjetitelji očekuju se krajem rujna iduće godine.